Blog

Seo ili internet markting | društvene mreže

Šta je bolje koristiti SEO ili Social Media Marketing?  Često se može pronaći rasprava na temu šta je bolje koristiti i ko ima veću prednost  Social Media Marketing ili SEO (Search Engine Optimization) i koliko je SEO optimizacija sajta u prednosti u odnosu na promovisanje web sajtova, proizvoda i usluga na društvenim mrežama. Teško je dati pravi odgovor koja je opcija bolja od druge, ali recimo ja koristim i jednu i drugu taktiku na promociji sajta.

Prednosti SEO (optimizacija sajta)

seo i social media marketingImpementacija SEO u bilo koji sajt je način da drastično povećete broj posetilaca vašeg sajta i broj pregleda pojedinačnih strana. Ako uradite optimzaciju sajta na pravi način, odnosno angažujete profesionalca za izradu sajtova, moguće je da URL vašeg sajta pojavi na prvoj stranici popularnih web pretraživača, u našem slučaju u Srbiji na Googlu.

SEO optimizacija sajta je način da se izgradite svoj brend ciljajući na određenu publiku koja je zainteresovana za vašu vrstu proizvoda, usluga ili sadržaja koje pružate posetioce. Više relevantnih ključnih reči koje ste izabrali da promovišu vaš sajt, spremili ste da dočekate zainteresovane posetioce kako bi kod vas obavili kupovinu ili postali vaš redovan pratilac.

Zašto Social Media Marketing važna u promociji sajtova

Društveni mediji su od vitalnog značaja kada je u pitanju internet marketing. Takođe je isplativ i može da vam pomogne da se informacije sa vašeg sajta prošire na više platformi društvenih mreža prilikom promovisanja svog brenda. Korišćenje efikasne strategije društvenih medija je način da se povežete odmah sa različitim grupama, dajući vam veću izloženost svog sajta u odnosu na tradicionalni marketing i taktike oglašavanja. Kada koristite Social Media Marketing, moguće je dobiti još više virtuelnih korisnika i online kupaca sa upotrebom lajkova i ima onih koji uživaju da vaš brend podele sa svojim prijateljima i porodicom. Društveni mediji mogu da pomognu da se poveća svest o brendu, a takođe da izgradite onlajn kredibilitet i reputaciju i da vam pomogne sa razvojem potencijalne prodaje ili privlačenjem novih klijenata .

Kako kombinovati SEO i Social Media na pravilan način

Kombinovanje SEO i društvenih medija pravilno može da se uradi tako što ćete kreirati marketinški plan koji se fokusira na određenu publiku ili grupe potrošača putem racionalizacije i fokusa vaših novosti i ključne reči koje se koriste na Vašem sajtu.

Kada se radi na deljenju sadržaja u okviru društvenih mreža, koristeći odgovarajuće naslove koji su relevantni za sadržaj će vam omogućiti lako da privuče pažnju posetilaca. Češće ažurirajte svoje društvene stranice. Dobar opis SEO meta tagova , ključnih reči i naslova stranica sa nazivima novosti i sadržaja svog veb sajta može u velikoj meri povećati gledanost i saobraćaj u svim pretraživačima

Konačno, razumevanje kako da se uspostavila ravnoteža između SEO i društvenih medija je ključni faktor u pronalaženju uspeha, bez obzira na vrstu sajta ili brenda koji se promoviše. Efektivan Internet marketing se može postići samo kao sinergija između Social Media Marketinga i SEO i ako se pravilno koristi može da privuče pravu publiku .

This Post Has 0 Comments

Leave A Reply