Seo optimizacija sajta Srbija

Imati sajt je samo vrh ledenog brega kada govorimo o ozbijnom online nastupu na tržištu. Izrada web stranice je samo početak jer vaš sajt treba da privuče posetioce i da prodaje vaše proizvode ili usluge. Visoko rangiranje na pretraživačima za ključne reči će obezbediti da imate saobraćaj na vašem sajtu. Ipak da se bi se poboljšala pozicija vašeg sajta google pretraživaču morate da znate način na koji pretraživači  rangiraju sajtove i najbolje prakse za SEO optimizaciju sajta. Mi znamo kakao se to radi, što možete videti po pozicijama sajtova koje smo optimizovali za pretraživače, kao i poziciji naših sajtova. Za one koji žele sami da petljaju i probaju da optimizuju svoj sajt napisaćemo par uputstava kako da to urade i to kroz opis ključnih elementa koje treba da ima vaš sajt kako bi ima što bolju poziciju. Da bi se neko bavio optimizacijom sajtova mora da poseduje reurse, kao što je to slučaj kod nas. U svom vlasništvu imamao sajtove koji su stari od 6 do 10 godina. optimizacija-sajtaNapisan PR tekst sa takvog sajta koji će imati link ka vašem je ono što vredi. Ti sajtovi imaju autoritet kod Googla i donose prednost uz odnosu na ostale amatere koji otvaraju besplatne blogove i linkuju ka vašim sajtovima. To je prednost koju ne može da ima neko ko je danas odlučio da se bavi optimizacijom sajta.

Ko želi da bude sam svoj majstor i da proba seo optimizaciju sajta, a u Srbiji svi mogu sve evo mu uputstva pa neka proba. UPOZORENJE: Nemojte nas zvati kada vas Google baci na 16 stranu.

Optimizacija sajta lagano uputsvo za početak i opcije sam svoj majstor u Srbiji

Istraživanje ključnih reči

Prvi ključni faktor je ključne reči. Da biste dobili najviše od vaše optimizacije sajta i povećali svoj Google rang, istraživanje ključnih reči je neophodno. Morate da mislite kao da ste kupac i na koji način oni identifikuju ključne reči i koliko je verovatno da će ih koristiti prilikom pretrage za vaše usluge na mreži. Postoji mnogo seo alata i oni vam zaista  mogu pomoći da identifikujete koje se ključne reči najviše traže a odnose se na vaše proizvode ili usluge.

Najvažniji je kvalitetan sadržaj i On page seo optimizacija sajta

Nakon istraživanja ključnih reči, treba to sve lepo ukomponovati u tekstove koje ćete objaviti na svom sajtu. U svom sadržaju sajta, sadržaju društvenih medija ili bilo koji sadržaj na mreži koji se odnose na vaše poslovanje treba da koristite ove ključne reči, tako da pretraživač sazna o čemu se radi na vašim stranicama. Trebalo bi da koristite ključne reči u vašim vezama, tagovima, zaglavljima, naslovima i podnaslovima, alt tagovima i meta tagovima. Za pravilno i dobro rangiranje web stranice najvažnije je imati dobar sadržaj.

Google Vebmaster Tools velika pomoć pri seo optimizaciji

Sledeći korak je da koristite Google alatke za vebmastere da pošaljete svoj XML Sitemap i analizirate svoju SEO napredak. Google alatka za vebmastere je besplatan i možete je koristiti da otkrijete neke greške u izradi sajta, ali da pratite napredak svog sajta.

Link building najjače seo oružje

Visok kvalitet veze usmeren na vaš sajt su veoma važni optimizacija sajta za pretraživače. Ako vaš sajt ima veoma visok kvalitet sajtova koji linkuju na njega, Google će pretpostaviti da vaš sajt važan ili relevantan za ljude koji se interesuju za vaše usluge ili proizvode.  Nađite načina da dobijete visoko kvalitetne linkove na vašem sajtu. (To je ono što mi trenutno imamao i sa time pobeđujemo u optimizaciji sajtova). Interno povezivanje stranica je takođe veoma važno. Ovo se odnosi na povezivanje unutar vaše veb stranice. Trebalo bi da koristite svoje ključne reči u linkovima ka svom sajtu. Znajte da je bolje 1 link sa kvalitetnog sajta nego hiljade linkova sa sajtova koji nemau autoritet.

Social Media Marketing važna uloga za SEO

Društveni mediji je postala važan deo naših života i poslovanja. Google prepoznaje ovo i sve više lajkova, veće su šanse za bolja rangiranja u google ili drugim pretraživačima. Imajući u vidu snažno prisustvo društvenih medija za vaš sajt pa google povećava vaše šanse da se popnete visoko u pretraživačima.

Google voli dodavanje novih sadržaja, otvorite blog na sajtu

Blog za vaš sajt je odličan način da poboljšate vaše rangiranje na google. Blog je veoma dobar za SEO, da privlači saobraćaj kroz posetioce koji komentarišu i dele svoje blogov . Druga velika SEO korist od bloga je da obično ima svež sadržaj kao što je redovno ažuriranje nasuprot stranica sa statički sadržaj. Redovno ažuriranje sadržaja je veoma važno ako želite da vaš sajt ima visoko rangiranje u pretraživačima. Sajt čiji sadržaj se redovno ažurira omogućava pretraživačima da ga stalno indeksiraju i to pokazuje da je sajt aktivan i relevantan.

Deo optimizacije sajta koji ja ne koristim, ali amateri koji nemaju svoje sajtove sa autoritetom, mogu ga koristiti

Gost Post

Gost objavljivanje na drugim važnim sajtovima kao što Forbes je odličan način da se poboljša vaš Google napredak. Uvek tražite načine da gost postujete vredne tekstove o svojim proizvodima i uslugama.

Učestvovanje u forumima

Učešće u forumima vam daje šansu da pokažete svoju stručnost drugim učesnicima i posetiocima sajta koji će verovatno da pročitaju na forumu. Takođe, kroz ovo učešće možete dobiti vredne back- linkova ka vašoj veb lokaciji.

Lista direktorijuma

Podnošenje svog sajta na listinge direktorijuma je veoma važan način poboljšanja vašeg rangiranja sajtova na google. Direktorijumi pružaju linkove na vaš sajt i omogućava da vaš neko i preko kataloga može naći. Ubacite svoje poslovanje u lokalni direktorijum, a katalozi su važni zbog toga što Google ponekad gleda i neke direktorijume, kao Dmoz da vidi relevantnost vašeg sajta pri indeksiranju.

Na kraju batalite sve ovo i igrajte na sigurno, zaposlite nas za optimizaciju sajta i u roku od dva do tri meseca posao će krenuti rapidno da raste.

%d bloggers like this: