Izrada sajta u wordpressu

Najlakše i najbrži način izrade sajta danas je koristiti besplatan CMS sistem. Jedan od najkorišćenijih je wordpress. Mnoge i velike svetske korporacije opredelile su za izradu sajta u wordpressu. WordPress je počeo kao platforma za blog, dans to je već profesionalna platforma za kreiranje ozbilnjih sajtova, i što je najvažnije vrlo jednostavno se kreira novi sadržaj. O kvalitetu WordPressa dovoljno je napomenuti da se već više od 10 godina razvija, više od 60% sajtova je napravljeno na ovoj platformi. Mi radimo sajtove u wordpressu, a evo i nekih od razloga. Takođe radimo i redizajn HTML sajtova, odnosno stare statičke sajtove prebacujemo u wordpress.

Izrada sajta u wordpresu značajne prednosti

WP je platforma koja je namenjena svima koji nemaju nikakva straučna znanja ili bilo kakavo iskustvo u kreiranju web stranica. Toliko su ga pojednostavili da se uređivanje sajta u wordpressu skoro isto kao obrada teksta u wordu. Imate i opciju da uvezete ceo tekst u wordu skoro nepromenjen.

Izrada sajta je jednostavna uz besplatne teme i dodatke

izrada-sajta-wordpressNajvažnije i najznačajnija snaga ove CMS platforme su brojne besplatne teme koje su sasvim dovoljne za izradu i dizajn vrhunskih web stranica. Ako ste nekada radili statičke HTML sajtove, onda vam neće biti teško ni da je promenite po svom ukusu, ali verujte mi svaka teme je dovoljna već samo po sebi. Vaše je samo da kreirate kvalitetan sadržaj i dodajete ga redovno. WordPress je poznat i po svojim dodacima koji su besplatni i sa kojima možete kreirati razne menije, formulare, upitnike, dodatke za društvene mreže. Većina tema su optimizovane za mobilne uređaje i tablete, pametne telefone jer podržavaju responsive dizajn. Mnogo je lakše optimizovati sajt lkoji je urađen u wordpressu.

WordPress je lokalizovan na srpski jezik

Velika prednost ovog sistema je što je u potpunosti lokalizovan ili ti preveden na mnoge svjetske jezike, uključujući i srpski. Osim prevoda adminstarotorskog kontrol panela, wordpress izrada sajta je moguća kao izrada multijezičnih web stranica. Ako vas interesuje izrada wordpress sajta na više jezika pogledajte dodatke WPML ili q-translate, sa kojima ćete efikasno prevesti stranice, menije, kategorije, oznake. Sa administartorske strane možete korisnicima odrediti naloge i prava šta mogu i smeju da rade u okviru sajta, ko može samo dodavati članke, ko ih može menjati i odobravati komentare itd.

SEO optimizacija wordpress sajta

Sa wordpressom seo optimizacija nije bila nikada lakša, napravljen je tako da 99% procenata sam odradi i reši sve probleme koji obični korisnici i ne znaju a veoma su važni prilikom seo optimizacije sajta. Ako ste se čudili zašto sajtovi urađeni u wordpressu imaju obar plasman na Google, možda vam je sada jasnije. Vaš zadatak je da napravite dobar sadržaj, napravite  adekvatne naslove i meta tagove, opise sajta. WordPress stranice se najbrže indeksiraju, jer Google prepoznaje wordpress platformu i češće posećuje vaš sajt kako bi indeksirao nove stranice.

Najveća prednost izrade sajta u wordpressu

Ono što WordPress čini superiornim je što se radi o Open-source platformi na kojoj rade hiljade programera iz celog svieta kako bi svakom novom verzijom što više unapredili ovaj sistem. Svakom novom verzijom je lakše raditi sajt u worpressu. Nove verzije izlaze nekoliko puta godišnje, i moj savet je da ga uvek redovno ažrurate kako bi izbegli sigurnosne propuste. WP je usklađen sa svim W3C standardima, što omogućava pravilan prikaz web stranice u svim pretraživačima.

%d bloggers like this: